Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Usporedba
Favoriti
Prijavi se
Prijavi se

Građani Zagreba od 1. listopada moraju u kante i kontejnere za MIJEŠANI KOMUNALNI OTPAD bacati isključivo nove, plave ZG vrećice

Kako će se odvoziti otpad?

 Suvlasnici su dužni svoje kante i kontejnere za miješani komunalni otpad imati pod kontrolom. To znači, de facto, pod ključem. Naime, nacrt prijedloga Odluke propisuje obvezu smještaja spremnika u zaključanim smetlarnicima, haustorima, ograđenim dvorištima, u okviru katastarske čestice nekretnine zgrade, tipiziranim boksovima ili da spremnici budu smješteni na bilo koji drugi način kojim se onemogućuje pristup spremnicima od strane trećih osoba.

Tu je najpraktičnije rješenje ugradnja šifratora za smetlarnike koji omogućuje otključavanje brave smetlarnika upisom zaporke na šifratoru ili prislonom RFID privjeska.

Suvlasnici na dan odvoza moraju omogućiti djelatnicima Čistoće pristup kantama i kontejnerima. To znači da eventualni boksevi u kojima se nalaze kante i kontejneri moraju biti otključani. Tko će ih otključavati, nije poznato jer još uvijek nije riješen model tzv. master keyja. Prema trenutnim pravilima, suvlasnici sami moraju voditi brigu o tome. 

Tko će kontrolirati tko ubacuje krive vrećice?

Jedno od potencijalnih rješenja u mnogim višestambenim zgradama u Zagrebu već postoji: stanari su dogovorili postavljanje kamera za video nadzor u prostorije za držanje otpada i ranije kako bi se kontroliralo pridržavaju li se svi reda i ne onečišćuju zajednički prostor. 

Zato ne oklijevajte sa uvođenjem kontrole pristupa vašem smetlarniku. Javite nam se na 01 3777 377 i dogovorite besplatni izvid na lokaciji.

 


VSC Pro+ Online Trgovina   Izrada Web Shopa